Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Σεμινάρια της "Πέμπτης"

Τα σεμινάρια της "Πέμπτης" αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας. Θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την επανέναρξή τους. 

Καλή και Δημιουργική Χρονιά σε όλους!

Έγινε σεμινάριο την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 με θέμα την διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο σεμινάριο της "Πέμπτης" 

Παρουσιάστηκαν παραδείγματα εφαρμογής εναλλακτικών μορφών αξιολόγησης μαθητή μέσα στην τάξη από εκπαιδευτικούς, οδηγίες για την δημιουργία βίντεο ενώ παράλληλα συζητήσαμε για την βαθμολόγηση γραπτών Πανελλαδικών εξετάσεων. 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο σεμινάριο της "Πέμπτης".

Συζητήθηκαν εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης μαθητή και παρουσιάστηκαν σενάρια από την εκπαιδευτικό Γεωργία Μπερμπερίδη ΠΕ 87.02 (ΕΠΑΛ ΒΟΝΙΤΣΑΣ) για το μάθημα Υγιεινή, από την εκπαιδευτικό Αγγελική Καραμπέτσου  ΠΕ 87.03 (ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) για το μάθημα Σύγχρονη Αισθητική και οδηγίες για την δημιουργία ψηφιακής υπογραφής στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από την εκπαιδευτικό Δήμητρα Γκανιάτσα ΠΕ 87.03 (ΕΠΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ). Το υλικό βρίσκεται στην "αίθουσα μας" στην google.


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο σεμινάριο της "Πέμπτης". 

Συζητήθηκε σενάριο με το μοντέλο Fliperentiation και παρουσιάστηκε σενάριο για το μάθημα Σύγχρονη Αισθητική ΙΙ από την εκπαιδευτικό Ελπίδα Σαούλου ΠΕ 87.03 (ΕΠΑΛ ΑΡΤΑΣ). Όλο το υλικό βρίσκεται στην "αίθουσα μας" στην google.


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο σεμινάριο της "Πέμπτης". 

Συζητήθηκαν ιδέες για εφαρμογές ΤΠΕ στην καθημερινή πρακτική και έγινε παρουσίαση σεναρίου για το μάθημα Νοσηλευτική ΙΙ Εργαστήριο από την εκπαιδευτικό Παναγιώτα Γαρδέλη ΠΕ 87.02 (2ο ΕΠΑΛ ΠΥΡΓΟΥ). Όλο το υλικό βρίσκεται στην "αίθουσα μας" στην google.



  • Επικαιροποιήθηκε η σελίδα υλικό με νέες συνδέσεις 
  • Προτάσεις για καλύτερη συνεργασία:
    • Δημιουργήστε λογαριασμό στα ακόλουθα με τους κωδικούς που έχετε στο ΠΣΔ:
    • Δημιουργήστε το δικό σας ιστολόγιο στο ΠΣΔ για να επικοινωνείτε με τους μαθητές σας
    • Εγγραφείτε στο etwinning, δικτυωθείτε με άλλα σχολεία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, παρακολουθείστε τα δωρεάν σεμινάρια
    • Δημιουργήστε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο goggle για να έχετε πρόσβαση στις δυνατότητες του Google Drive (δημιουργία ερωτηματολογίων με φόρμες, συνεργατικά έγγραφα, συνεργατικές παρουσιάσεις κλπ) 
    • Κάντε εγγραφή στο padlet για να έχετε δυνατότητα συμμετοχής στον διαδικτυακό μας πίνακα παρουσίασης διδακτικών σεναρίων

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 16:00 - 18:00 ξεκινούν οι συναντήσεις που έχουν σαν στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με τα μαθήματα του τομέα και την χρήση – ένταξη ΤΠΕ σε αυτά. Η συνάντηση θα γίνει εξ αποστάσεως στην εικονική αίθουσα: https://minedu-secondary.webex.com/meet/vntasoula 

2 σχόλια:

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι, μια και συζητήσαμε για τις ΤΠΕ σε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα συνάντηση, θα ήθελα να σας προτείνω το κανάλι μου στο YouTube, όπου μπορείτε να βρείτε βιντεάκια σχετικά με την ανατομία και τη φυσιολογία που έχω μεταγλωττίσει ή υποτιτλίσει με την ελπίδα να κάνουμε όλοι το μάθημα πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό!
    https://youtube.com/@phstath?si=r9XrjfyIcRNafHc1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεμινάρια της "Πέμπτης"

Τα σεμινάρια της "Πέμπτης" αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας. Θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την επανέναρξή τους.  Καλή και Δημιουργική Χρ...